Om oss


Mat är vår passion

Vår Restaurang

Historien om Ming Palace


1978 slog Sveriges första Ming Palace upp sina portar i Linköping.


Två år senare 1980 var det dags för Kalmar.


1983 öppnade Ming Palace i Eskilstuna.

Konceptet har varit den samma i alla år, att låta våra gäster avnjuta den bästa kantonesiska kinamaten. Genom åren har verksamheten expanderat i Eskilstuna. Ming Palace är idag Eskilstunas äldsta kinesiska restuarang, samma ägare som för 39 år sedan, lika god kinamat då som nu. Vi arbetar ständigt med att förbättra kvaliteten på maten.


Januari 2006 tog Ming Palace över resebyrån Ving Resors lokal, Det fanns flera anledningar till att Ming Palace tog över lokalen, Ming palace i Eskilstuna har alltid behov av en större lokal. Att det har suttit fullt med gäster i restuarangen är ingen ovanlig syn. Från och med 2006 skärpte även Livsmedelsverket reglerna kring tillagning samt servering av livsmedel,


I och med övertagandet, byggdes det om i restaurangen för att anpassa verksamheten efter dem nya samt striktare regler för livsmedelhygien. Detta medförde också att serveringen och köket fick större ytor.


Med facit i handen kan våra gäster glädjas åt att restuarangen är anpassad efter striktare regler för livsmedelhantering samt att det finns fler sittplatser. Vi har också märkt att våra gäster har uppskattat expansionen.


Oktober 2007 utsattes restaurangen för ett brandattentat. Serveringsdelen totalförstördes vilket innebar att verksamheten inte kunde bedrivas förrän sanering och renovering genomförts. Februari 2008 slog Ming Palace åter upp portarna efter 3 månaders renoveringsarbete.


Mars 2011 tilldelades Ming Palace Eskilstunastatyetten undermkategorin allmänt. Citerat från juryns motivering: ...''Idag är man Eskisltunas äldsta kinesiska resturang med samma ägare som från start. Trots motgångar i form av illvilliga gärningar har man med oförtrutet engagemang arbetat vidare för att ständigt förbättra kvaliteten. Verksamheten har expanderat och bedrivs idag i betydligt större lokaler än från början på ett sätt som i högsta grad utstrålar entreprenörsanda. Alla som besökt Ming Palace under lunchtid kan bekräfta att här är det fullsatt''...


Vi Välkomnar alla gäster, både nya och gamla!